Motorfejl Lambdasonde

El-systemet, instrumenter (herunder de mekaniske) - strøm og teknik.

Redaktører: Anders_H, Hr. SmåSur, Kristian

Motorfejl Lambdasonde

Indlægaf JanDane » tors jan 25, 2024 11:14 am

Jeg har haft det gule motorfejl lys tændt et stykke tid. Skiftede begge lambdasonder ud med nye org. og lyset slukkede efter fejlkoden blev slettet. Nu efter ca 300km kom lyset på igen. Starter og kører som den skal. Er der nogen, der har en god ide?
JanDane
XC70 2.4T (B5244T3) 200hk aut. 2002
JanDane
Moderat bruger
Moderat bruger
 
Indlæg: 41
Tilmeldt: lør nov 28, 2009 21:55 pm

Re: Motorfejl Lambdasonde

Indlægaf hans jørgen skov » fre jan 26, 2024 11:38 am

Hej
Du er nok nødt til at få læst fejl ud på den, motorfejllampen kommer jo på med andre fejl også, står der noget om fejlen i det display i instrumentet som viser fejlene, hvis ellers det er det samme på en 2002 som på min 2007. Hvis det er lambdasonde igen må der jo være noget andet galt også, de skulle jo ikke stå af så hurtigt.
Måske du skulle checke sikringer, ledninger og stik til følerne, det er tit der hvor der sidst har været rodet med det at der kommer fejl igen.
Hvis du kører med en fejl fra lambdasonderne går den i nødprogram, og kan godt køre, men ikke optimalt
tidligere
142 73, 242 76, 245 86, 1991 Volvo 240 2.3 stc
1997 Volvo V70 AWD man gear 420000 km 240 HK
nuværende
2007 V70 2,5T aut 325000 km 209 HK

Renault Twingo 2015 (til konen)
nu med vida :-)
hans jørgen skov
Elitebruger
Elitebruger
 
Indlæg: 380
Tilmeldt: man aug 09, 2010 17:56 pm
Geografisk sted: Skive

Re: Motorfejl Lambdasonde

Indlægaf jimDK » ons jan 31, 2024 11:13 am

ja, det er altid en god ide at få udlæst fejlkoder, så man ikke skifter reservedele i blinde :-)

Hvis du ikke allerede har VIDA/Dice, så er der en til salg her:
viewtopic.php?f=7&t=15955
XC60 2014 D5 AWD Summum(5 pers.) + XC90 2007 D5 AWD Summum (7 pers.) DiCE og PPCII. http://www.XC90.dk http://www.S80.dk
Brugeravatar
jimDK
Elitebruger
Elitebruger
 
Indlæg: 2044
Tilmeldt: tors maj 06, 2010 12:30 pm
Geografisk sted: 8830,Hammershøj,ved viborg

Re: Motorfejl Lambdasonde

Indlægaf oakey » fre feb 02, 2024 11:54 am

Hej Jan,

Hvor bor du?
Det kan være der bor en Volvosnakker i nærheden der kan udlæse feljkoder for dig.
Jeg kan og bor tæt på Roskilde.

/oakey
Nu:
S60T aut. P24 2005
V70T aut. P26E 2008
Før:
850T aut. st 1996, 940T st 1998, 850 st 1994, 240 st 1988, 240 van 1981
Ford Granada Van 1973, Renault 4L 1969, VW T2 1970, Morris Mascot 1970, Renault 4L 1962, - alle rustet op.
oakey
Elitebruger
Elitebruger
 
Indlæg: 800
Tilmeldt: tirs maj 12, 2009 13:20 pm
Geografisk sted: 5km nord for Roskilde

Re: Motorfejl Lambdasonde

Indlægaf JanDane » tirs feb 06, 2024 20:36 pm

problemet er løst.
Jeg prøvede adskillige gange med en "hobby-udlæser" og fik
ECM-262A long-term fuel trim bank 1 - intermittent fault og
ECM-4007 eVAP system; signal too high
og anede ikke hvordan jeg skulle komme videre.
Fandt en Autoelektriker i Holbæk, som tilfældigvis havde været Volvo specialist i mange år, havde undervist netop i de motorstyringer der er på de gamle V70'ere og i det hele taget var en meget fornuftig/klog mand som kunne fortælle hvordan volvoen testede sig selv, lagrede fejl osv osv. Han satte sin tester på og kom med de samme fejl og forklarede, at der formentlig var en utæthed i benzintanken - derfor meldte den om for mager blanding. Vi tjekkede benzindækslet og ganske rigtigt: Gummipakning var faldet af. Et nyt bestilt ved Volvo (og i dag står der på det, at der skal skrues tæt på da der ellers kan komme motoralarmer). Systemet nulstillet og nu virker det som det skal.
JanDane
XC70 2.4T (B5244T3) 200hk aut. 2002
JanDane
Moderat bruger
Moderat bruger
 
Indlæg: 41
Tilmeldt: lør nov 28, 2009 21:55 pm


Tilbage til El-system og Instrumenter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 9 gæster